New main menu and more graphic settings

User avatar
Krisi
Member
 
Posts: 41
Joined: Sat Oct 15, 2011 21:32

New main menu and more graphic settings

by Krisi » Sat Mar 03, 2012 23:51

I have coded a "new" main menu for minetest. Its based a little on the design idea by Raiden:
Image

I have also made some colors of the gui more brighter and i have add a settings menu with all graphic options and three new options for antialiasing (edge smoothing), fullscreen and vsync (vertical synchronization).

But antialiasing works at this time not so well: if its enabled there are small spacings between blocks and that looks not so great
Image


Here is the patch (this time on github ^^): https://github.com/Krisi/minetest
(in the folder data/clienttextures/ are some alternative logo textures in a small and a big size. If someone have a big or very small screen he shell just rename the menulogo-small.png or menulogo-big.png in menulogo.png)

If someone have suggestions for the gui he should write me.

Update1:
Add a listbox to change the window size in the settings menu (fix the fullscreen "bug") and i upload a new logo that should fix the contrast problem.
Last edited by Krisi on Wed Mar 07, 2012 22:29, edited 1 time in total.
3D Player in Minetest?! - New GUI and more graphic options
"Lets do this..." Ghost Riley
Linux needs a good ego-shooter!!...
Sorry for my bad english
 

User avatar
Jordach
Member
 
Posts: 4412
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach

by Jordach » Sat Mar 03, 2012 23:56

do those clouds move?

( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡o ͜ʖ ͡o) [$ ( ͡° ͜ʖ ͡°) $] ( ͡$ ͜ʖ ͡$) ヽ༼ຈل͜ຈ༽ノ



My image and media server is back online and is functioning as normal.
 

User avatar
Krisi
Member
 
Posts: 41
Joined: Sat Oct 15, 2011 21:32

by Krisi » Sat Mar 03, 2012 23:57

Jordach wrote:do those clouds move?

yes
3D Player in Minetest?! - New GUI and more graphic options
"Lets do this..." Ghost Riley
Linux needs a good ego-shooter!!...
Sorry for my bad english
 

User avatar
sdzen
Member
 
Posts: 1170
Joined: Fri Aug 05, 2011 22:33

by sdzen » Sat Mar 03, 2012 23:59

you need a better opening title its a bit scartchy
[h]Zen S.D.[/h] The next generation of tranquility!
malheureusement mon français n'est pas bon :<
Owner of the Zelo's
In game name: MuadTralk, spdtainted, sdzen, sd zen, sdzeno
 

User avatar
Krisi
Member
 
Posts: 41
Joined: Sat Oct 15, 2011 21:32

by Krisi » Sun Mar 04, 2012 00:00

sdzen wrote:you need a better opening title its a bit scartchy

You can make a (-:
3D Player in Minetest?! - New GUI and more graphic options
"Lets do this..." Ghost Riley
Linux needs a good ego-shooter!!...
Sorry for my bad english
 

User avatar
sdzen
Member
 
Posts: 1170
Joined: Fri Aug 05, 2011 22:33

by sdzen » Sun Mar 04, 2012 00:01

can i? i havent finished compiling ill get to you
[h]Zen S.D.[/h] The next generation of tranquility!
malheureusement mon français n'est pas bon :<
Owner of the Zelo's
In game name: MuadTralk, spdtainted, sdzen, sd zen, sdzeno
 

User avatar
Jordach
Member
 
Posts: 4412
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach

by Jordach » Sun Mar 04, 2012 00:10

Krisi wrote:
Jordach wrote:do those clouds move?

yes


tomorrow, use cygwin and play this thing.

( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡o ͜ʖ ͡o) [$ ( ͡° ͜ʖ ͡°) $] ( ͡$ ͜ʖ ͡$) ヽ༼ຈل͜ຈ༽ノ



My image and media server is back online and is functioning as normal.
 

User avatar
sdzen
Member
 
Posts: 1170
Joined: Fri Aug 05, 2011 22:33

by sdzen » Sun Mar 04, 2012 00:15

best i can do at short notice is make it more visible in clouds and change transparency to match the c55 better.
small
Image
normal
Image
big
Image
if these arent transparent i can put a download up
Last edited by sdzen on Sun Mar 04, 2012 00:30, edited 1 time in total.
[h]Zen S.D.[/h] The next generation of tranquility!
malheureusement mon français n'est pas bon :<
Owner of the Zelo's
In game name: MuadTralk, spdtainted, sdzen, sd zen, sdzeno
 

User avatar
Jordach
Member
 
Posts: 4412
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach

by Jordach » Sun Mar 04, 2012 00:16

sdzen wrote:best i can do at short notice is make it more visible in clouds and change transparency to match the c55 better
Image


works for me.

( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡o ͜ʖ ͡o) [$ ( ͡° ͜ʖ ͡°) $] ( ͡$ ͜ʖ ͡$) ヽ༼ຈل͜ຈ༽ノ



My image and media server is back online and is functioning as normal.
 

User avatar
Death Dealer
Member
 
Posts: 1379
Joined: Wed Feb 15, 2012 18:46

by Death Dealer » Sun Mar 04, 2012 00:20

Love it :3
Keep calm and code python^_^
 

User avatar
Krisi
Member
 
Posts: 41
Joined: Sat Oct 15, 2011 21:32

by Krisi » Sun Mar 04, 2012 00:29

sdzen wrote:best i can do at short notice is make it more visible in clouds and change transparency to match the c55 better
Image
small
Image
big
Image
if these arent transparent i can put a download up

Oh, you are right, the shadow of the c55 is hard to see but i think your logo is a little bit to blue. It should be more an neutral color like a light gray, black or gray with a little big blue (like the buttons).
3D Player in Minetest?! - New GUI and more graphic options
"Lets do this..." Ghost Riley
Linux needs a good ego-shooter!!...
Sorry for my bad english
 

User avatar
sdzen
Member
 
Posts: 1170
Joined: Fri Aug 05, 2011 22:33

by sdzen » Sun Mar 04, 2012 00:35

okay
heres the new ones darker and less blue
small
Image
normal
Image
largish
Image
tell me if you need it devoid of color :)
heres it in game
Image
ive got a better one in the works not like this one at all
also you must remember the tranparency makes it just pop out not look crazy blue :P
Last edited by sdzen on Sun Mar 04, 2012 00:45, edited 1 time in total.
[h]Zen S.D.[/h] The next generation of tranquility!
malheureusement mon français n'est pas bon :<
Owner of the Zelo's
In game name: MuadTralk, spdtainted, sdzen, sd zen, sdzeno
 

User avatar
Jordach
Member
 
Posts: 4412
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach

by Jordach » Sun Mar 04, 2012 00:36

yes, and its a little too blue for me as well. i will have a go later.

( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡o ͜ʖ ͡o) [$ ( ͡° ͜ʖ ͡°) $] ( ͡$ ͜ʖ ͡$) ヽ༼ຈل͜ຈ༽ノ



My image and media server is back online and is functioning as normal.
 

User avatar
sdzen
Member
 
Posts: 1170
Joined: Fri Aug 05, 2011 22:33

by sdzen » Sun Mar 04, 2012 00:48

see above post for new images
[h]Zen S.D.[/h] The next generation of tranquility!
malheureusement mon français n'est pas bon :<
Owner of the Zelo's
In game name: MuadTralk, spdtainted, sdzen, sd zen, sdzeno
 

User avatar
Death Dealer
Member
 
Posts: 1379
Joined: Wed Feb 15, 2012 18:46

by Death Dealer » Sun Mar 04, 2012 01:41

it would be cooler if there was some land and water with some deers movin around:D
Keep calm and code python^_^
 

User avatar
jordan4ibanez
Member
 
Posts: 1865
Joined: Tue Sep 27, 2011 18:44
GitHub: jordan4ibanez
IRC: jordan4ibanez
In-game: jordan4ibanez

by jordan4ibanez » Sun Mar 04, 2012 01:57

krisi this is amazing..if this is not included i think i'm going to leave this project..because this is one of the things that truely need to be implemented
If you can think it, you can make it.
 

User avatar
jordan4ibanez
Member
 
Posts: 1865
Joined: Tue Sep 27, 2011 18:44
GitHub: jordan4ibanez
IRC: jordan4ibanez
In-game: jordan4ibanez

by jordan4ibanez » Sun Mar 04, 2012 02:27

an issue with fullscreaning, it makes it really small resolution
If you can think it, you can make it.
 

User avatar
IPushButton2653
Member
 
Posts: 666
Joined: Wed Nov 16, 2011 22:47

by IPushButton2653 » Sun Mar 04, 2012 02:44

Does anyone have a compiled version of Minetest with this on it for windows? I have tried compiling before, but I just cannot do it.
 

User avatar
Jeija
Member
 
Posts: 686
Joined: Fri Dec 23, 2011 21:46

by Jeija » Sun Mar 04, 2012 06:21

Amazing!
I suggest in the settings menu to not write
"Some settings only works after a restart of Minetest!"
But add a * to each specific point that does only work after a restart.
If it is possible you should also include a way to change screen resolution in fullscreen.
Redstone for minetest: Mesecons (mesecons.net)
 

User avatar
sfan5
Member
 
Posts: 3636
Joined: Wed Aug 24, 2011 09:44
GitHub: sfan5
IRC: sfan5

by sfan5 » Sun Mar 04, 2012 09:24

Amazing!
Mods: Mesecons | WorldEdit | Nuke
Minetest builds for Windows (32-bit & 64-bit)
 

Utilisatrice
Member
 
Posts: 103
Joined: Thu Feb 16, 2012 18:04

by Utilisatrice » Sun Mar 04, 2012 10:43

Hi all,

The buttons in the menu of the game are too transparent, but the 3d wallpaper it's beautiful, thank's Krisi, with 3D player the game it's amazing.

What font you used ?
Last edited by Utilisatrice on Sun Mar 04, 2012 10:48, edited 1 time in total.
 

User avatar
Krisi
Member
 
Posts: 41
Joined: Sat Oct 15, 2011 21:32

by Krisi » Sun Mar 04, 2012 12:16

sdzen wrote:okay
heres the new ones darker and less blue
small
Image

I would say, i leave it on my complete white logo, but i can also upload your logo in the next version.
jordan4ibanez wrote:an issue with fullscreaning, it makes it really small resolution

I know, im working for that. I will just add an option in the settings to change and save the window size.
But if you cant wait you can open the minetest.conf and add the options
Your phone or window isn't wide enough to display the code box. If it's a phone, try rotating it to landscape mode.
Code: Select all
screenW = 1920
screenH = 1080

with your screen resolution (int the example its full hd) and in the next start of minetest the fullscreen should work with this resolution.
Utilisatrice wrote:Hi all,
The buttons in the menu of the game are too transparent, but the 3d wallpaper it's beautiful, thank's Krisi, with 3D player the game it's amazing.
What font you used ?

Are there really to transparent?? Hmm, i can add some options to set the gui colors in the minetest.conf or the settings menu.

Font? Are you mean the font in the logo or in minetest?
In minetest thats just the standard font (can someone make a bitmap font that works in irrlicht of a minecraft similar font?!)
And the logo has no "font". It is copied from cisouns texture pack (file menulogo.png) thx to cisoun for his nice textures!
3D Player in Minetest?! - New GUI and more graphic options
"Lets do this..." Ghost Riley
Linux needs a good ego-shooter!!...
Sorry for my bad english
 

Utilisatrice
Member
 
Posts: 103
Joined: Thu Feb 16, 2012 18:04

by Utilisatrice » Sun Mar 04, 2012 12:34

Hi Krisi,

Yes, I find them just a little too transparent but does not add an option for her,

and I speak of the police logo.
 

User avatar
Krisi
Member
 
Posts: 41
Joined: Sat Oct 15, 2011 21:32

by Krisi » Wed Mar 07, 2012 22:29

Update: Add a listbox to change the window size in the settings menu (fix the fullscreen
3D Player in Minetest?! - New GUI and more graphic options
"Lets do this..." Ghost Riley
Linux needs a good ego-shooter!!...
Sorry for my bad english
 

User avatar
Death Dealer
Member
 
Posts: 1379
Joined: Wed Feb 15, 2012 18:46

by Death Dealer » Wed Mar 07, 2012 23:17

Is there any way to change the video in the back ground?
Is this just a set series of photos playing or something?
Last edited by Death Dealer on Wed Mar 07, 2012 23:19, edited 1 time in total.
Keep calm and code python^_^
 

User avatar
jordan4ibanez
Member
 
Posts: 1865
Joined: Tue Sep 27, 2011 18:44
GitHub: jordan4ibanez
IRC: jordan4ibanez
In-game: jordan4ibanez

by jordan4ibanez » Wed Mar 07, 2012 23:24

Death Dealer wrote:Is there any way to change the video in the back ground?
Is this just a set series of photos playing or something?

its rendered
If you can think it, you can make it.
 

User avatar
Death Dealer
Member
 
Posts: 1379
Joined: Wed Feb 15, 2012 18:46

by Death Dealer » Wed Mar 07, 2012 23:32

jordan4ibanez wrote:
Death Dealer wrote:Is there any way to change the video in the back ground?
Is this just a set series of photos playing or something?

its rendered

Ok can I render and inject my own?
ok nevermind havnt gotten into compiling yet.
Last edited by Death Dealer on Wed Mar 07, 2012 23:44, edited 1 time in total.
Keep calm and code python^_^
 

Nssltd
New member
 
Posts: 1
Joined: Mon Mar 19, 2012 23:11

by Nssltd » Mon Mar 19, 2012 23:23

Firstly I'd just like to say hello!

In response to your white lines problem I do believe I have a solution. Earlier when I first began playing with minetest I forced AA ( all of this using d3d 9 but it could work for opengl ) in my nvidia control panel and got the white lines. So I enabled the feature AA transparency, set it to x8. This fixed the white lines on all blocks but water. To fix this on water in addition to the above I disabled texture atlasing in the conf file.

Anyway that's what fixed it for me.
 

User avatar
Mito551
Member
 
Posts: 1271
Joined: Sat Jun 16, 2012 15:03

by Mito551 » Sun Sep 09, 2012 19:26

that is quite nice. i missed it though, unforunately. why wasn't it added? why won't you write in the unoficial development section?
 


Return to WIP Mods

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests